моят Lexus RX400h е с първа регистрация 12.2007г. в град Бургас, закупен от Спекта Ауто Бургас. Аз я притежавам от март 2017г.
Активно я карам от началото на септември, понеже през летният сезон не съм в България. Та от 01.09 до момента имам около 35 000км (изключително доволен съм имайки в предвид, че преди това имах RX300 2004).
Колата беше пострадала от градушката през 2014г. и с поизгоряла боя (снимка 1 - на снимките не си личи много, но беше ужасна

Фаровете й бяха ужасни и това предизвика закупуване на нови крушки Osram D2S Xenarc COOL Blue Intense 5500K, а по време на пребоядисването и рециклиране на фаровете включващо полиране на стъкла вън и вътре, поставяне на защитно фолио отвън, почистване на лупите, премахване на старият слой по рефлекторите и нанасяне на нов. А след като ги нагласих на височина и ширина ефекта беше още по-хубав. Определено си заслужаваше всяка една стотинка.
Сервизът, който пребоядисва колата добави датчици за парктроник, а след това си довърших сам инсталацията.
Добавен е и теглич, за да мога да си разхождам ремаркето и мотора, така де - като тръгна на почивка да съм си с всички любими играчки... (снимка 7)

В началото на Декември минах през ТМА-София Изток и понеже колата все още нямаше навършени 10г. си изкарах сертификат "LEXUS HYBRID HEALT CHECK". Удължих си гаранцията на хибрида с 1 година или 15 000км. (общо взето душевна чи**я, но дано не ми се налага да се възползвам от този сертификат. И понеже колата е закупена нова от Тойота Балкани си изкарах и сертификат Lexus 5 stars, което всички собственици на Лексуси закупени нови от дилър в България имаме право да имаме - без значение от възрастта на колата. Безплатно е издаването му. При старата ми кола се наложи да го ползвам и... евала на Lexus Bulgaria.
Към колата съм добавил и CARDRL5s за дневни светлини. От старият собственик знам, че й е правил ъпдейт на софтуера при някакъв човек тук в София (нямам си идея какво са правили, но е дал около 800лв).
Аз до този момент съм сменил предни лагери, вчера радиатор за охлаждане на ДВГ (снимка 4,5,6), масла, спирачна течност и антифриз...
Скоро обмислям обслужване на всички спирачни апарати, подмяна на всички накладки, подмяна на двете щанги на задните колела, от които се регулира сходимостта на задните колела, че болтовете са доста спекли.
Поздрави на всички!
Весели Празници!