Капачката на радиаторът - препоръчителна редовна смяна

Отзиви и информация за сервизиране

Модератор: Lexus

Lwerewolf
Регистриран: 21 януари 2019
Автомобил: GS 450h

Мнениеот Lwerewolf » 31 юли 2023, 02:42

Накратко - чупят се.
Доста качествено.

При мен симптомите бяха около 9 месеца следене на антифризът зимата покрай някакви съмнения, че леко пада. Говорим за нещо напрактика незабележимо от седмица до седмица, но в продължение на... по-скоро години... почна да се набива на очи. Не бях пипал нивото и не бях отварял капачката що годе 50 000км, от смяната на радиаторът. Днес проверих течностите и нивото на охладителната беше на low. Тръгнах да отварям капачката да видя какво се случва отвътре и видях що годе същото нещо - капачката на части, счупена пластмаса(!!!) към която опира пружинката. Гледайте да имате магнит под ръка и задължително проверете дали сте събрали всичко - на мен ми се наложи да разглобя конзолата на термостатът (дали това е точният термин - не знам). Нямаше никакво прегряване и каквито и да е други симптоми освен гореспоменатият мистериозен харч на антифриз - може би карам като пенсионер.

Та така. Утре си поръчвам няколко да има. Чудя се дали да не пробвам една такава шарения - да не би да се окажат изцяло метални, минус уплътненията. Поне за 2GR-FSE е със фабрично налягане.

Потребителски аватар
Akima
Регистриран: 15 септември 2015
Автомобил: Друга марка

Мнениеот Akima » 31 юли 2023, 23:50

Остаряват и се късат.
Мисля, че е ноторен факт, известен на всички...

Моята практика показва, че трябва да държа поне по 1 на склад постоянно - тъкмо в петък я пратих към Австрия.

Хубаво е на 150к км да се подменя, както е редно и подмяната на антифриза да се случва от време на време...
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.

Lwerewolf
Регистриран: 21 януари 2019
Автомобил: GS 450h

Мнениеот Lwerewolf » 01 авг 2023, 01:57

150к отпада, вече е всяка година покрай ГТП и ГО (що годе 25-30к). Тази да е имала 150к макс (толкова километра съм направил общо на колата, сменени са антифриз/термостат/помпа/радиатор, вече два пъти антифриз :lol: ).

Потребителски аватар
loxs
Регистриран: 10 януари 2017

Мнениеот loxs » 01 авг 2023, 18:19

За всички модели ли важи това с капачката?

iliev
Регистриран: 13 март 2025
Автомобил: RX 350 4WD
Контакти:

Мнениеот iliev » 05 юни 2025, 13:58

здравейте, а някой запознат ли е дали е добре да се смени самата капачка с такава която отваря на 88 kPa ,а оригиналната е до 108 kPa става въпрос за Rx350 ggl15
Прикачени файлове
Screenshot_2025-05-27-16-25-13-287_com.android.chrome.jpg

Потребителски аватар
Akima
Регистриран: 15 септември 2015

Мнениеот Akima » 05 юни 2025, 14:18

Cap Tester.png

CAP Spec 2GR.png
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.

Върни се в “Ходова част, двигател, спирачна система”