Здравейте Поразгледах из темите. Вероятно има подобна тема, но не точно.
Купих си IS300h 2018 г. Навигацията ми не е ъпдейтвана от 2017 г. Поразрових се малко из нета, за да видя какви са вариантите. За момента не ми се скача да свързам някакви джунджурийки, за да си правя infotaiment системата apple car play или android. Малко и скъпичко ми се вижда. За в бъдеще ще видим.
Въпросите ми са няколко. Колко ориентировъчно струва в официалния сервиз да се ъпгрейдне навигацията до последния ъпдейт, който поддържа моят модел? По-добър вариант ли е да търся този софтуер от трети страни? Струва ли си да я ъпдейтвам тази навигация или да си карам с Waze/Google maps?
Ясно ми е, че при всички случаи няма да ми показва опасности на пътя или патрулки, но поне да върши някаква работа. Просто ме дразни да имам навигация, а да не я използвам и да виси телефона ми постоянно на стъклото.
Update на навигация
Update на навигация
Това, което виждам през официалния сайт на лексъс, последния ъпдейт на пътната карта за България е от 2020 (четвъртото тримесечие). Това значи, че дори да намерите примерно карта 2024, пътната инфраструктура на България ще бъде от 2020 година.
Можете сами да проверите на следния адрес https://www.lexus-mapupdates.eu/
Когато аз закупих моя лексъс, закупих карта от някакви руски сайтове на стойност около 80-90лв.
Можете сами да проверите на следния адрес https://www.lexus-mapupdates.eu/
Когато аз закупих моя лексъс, закупих карта от някакви руски сайтове на стойност около 80-90лв.
Update на навигация
Благодаря. Ако е така, то няма никакъв смисъл от ъпдейт на навигацията. Много странно защо няма ъпгрейд за България от 4 години.
Update на навигация
Здравей, и аз страдах по същия въпрос, моя автомобил е IS300h f-sport 2018 , картите ми бяха съответно от същата година като досега не ме бяха подвеждали (винаги като задавах дестинация , проверявах и на телефона за да бъда сигурен, че няма да ме прати на грешно място) но си ме човъркаше да бъда с по-нови карти. Има един пич в Пловдив който прави всякакви ъпдейти на всякакви модели коли( като дори отключва и android auto/carplay и други неща, но за съжаление разполага със софтуер само за немските марки) и този същия пич ми беше ъпдейтнат преди 2 години картите на другата кола (lexus CT200h) до 2022 г. и в понеделник реших да му звънна и днес отидох при него и за около 10 минути вече съм с карти от 2023г. (това е последната актуализация с която разполага). Процедурата е елементарна, слага се новата SD карта , колата автоматично разпознава, че има нов софтуер и започва инсталация, след това се рестартира самата система и е готово. Ако имаш желание ми драсни едно съобщение, ще ти дам контакт за връзка с човека
Update на навигация
Ясно е че лексъс и тойота не си картографират те карите и ползват карти, като купуват от Google, TomTom или други. Само така ако въпросният човек знае от кой производител може да взаимства картите и да ги замени. Това ми се вижда логично, защото не намирам логика сайта на лексъс да не си го ъпдейтват и да имат карти при поискване в офиса.
Друг е въпроса дали наистина картите са актуални към върпосната година, защото аз като човек, който е запознат мога да кажа, че мога да ви направя диск, който да пише и 2025.
Друг е въпроса дали наистина картите са актуални към върпосната година, защото аз като човек, който е запознат мога да кажа, че мога да ви направя диск, който да пише и 2025.
Update на навигация
Не знам и аз как има достъп до такива карти, тук не става въпрос за диск ( аз съм с sd карта, другата ми кола е с хард диск, който беше изваден ), а в самата система на колата (в менюто с настойките за картите) си пише, че картите са за 2023 година и се вижда и промяна на версията на софтура спрямо преди ъпдейта. Та това ме кара да си мисля, че картите са си актуални и достоверни, все пак ако правеше шмекерии защо да не ми пише в системата 2024 година и да съм напълно доволен, че съм актуален до последно .
П.С. Не ме разбирайте погрешно, не искам да изглежда, че правя реклама на въпросният човек, просто споделям моите отзиви и мисли
П.С. Не ме разбирайте погрешно, не искам да изглежда, че правя реклама на въпросният човек, просто споделям моите отзиви и мисли
Върни се в “Навигационни системи”