Здравейте, колеги! Имам следния казус с IS250 / 2009г.:
Вчера го оставих на вакуумджии за изправяне на предна дясна врата. Доколкото разбрах са я сваляли. След като си го взех установих следните два (засега) проблема:
1) Прозорецът на въпросната предна дясна врата може да се управлява само от бутона на самата врата. Бутонът на шофьорската врата вече не работи.
2) Тъч функцията на дисплея не работи. Дисплеят се включва и с физическите бутони могат да се сменят режимите, но при докосване не се случва нищо. Единствено след натискане на Info бутона, когато натисна някъде по дисплея , отива винаги в Lexus park assist настройките, след което отново нищо не хваща.
Контролът на дясно огледало работи нормално. В началото помислих, че при монтажът на вратата някоя букса не е свързана добре, обаче проблемът с тъч дисплея изглежда много нелогичен. Някой има ли идея какво може да е станало и дали проблемът е лесно решим (например със сваляне на вратата и правилно обратно поставяне) или трябва да се търси силно специализирана помощ?
Проблем с тъч дисплей и електрическо стъкло.
Модератор: Lexus
-
- Регистриран: 28 май 2022
- Автомобил: IS 250
- Akima
- Регистриран: 15 септември 2015
- Автомобил: Друга марка
Имате ЛС.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
-
- Регистриран: 28 май 2022
- Автомобил: IS 250
kolkozabavno написа:Здравейте, колеги! Имам следния казус с IS250 / 2009г.:
1) Прозорецът на въпросната предна дясна врата може да се управлява само от бутона на самата врата. Бутонът на шофьорската врата вече не работи.
2) Тъч функцията на дисплея не работи. Дисплеят се включва и с физическите бутони могат да се сменят режимите, но при докосване не се случва нищо. Единствено след натискане на Info бутона, когато натисна някъде по дисплея , отива винаги в Lexus park assist настройките, след което отново нищо не хваща.
Доколкото разбрах от pepur и akima решенията са следните:
1) Обучаване на контролера на прозореца - сваляне до половината от неговия си бутон, вдигане до горе и задържане 3-4 секунди. Това проработи.
2) Смяна на дигитайзер / лентов кабел на резистивния дисплей. Ако дисплеят остане в същото замръзнало състояние (силно вероятно), ще правя и тази намеса.
Имайте впредвид, че за подмяна на тъча на дисплея е хубаво да изгледате някое клипче в YouTube и да се подготвите с инструменти за демонтиране на автомобилни пластмаси. Казвам го, защото таблото много лесно се наранява и ако не знаете как да свалите въздуховодите над дисплея ще го нараните. Аз лично съм го подменял и Ви съветвам да си отделите цял следобед. Успех!
- Akima
Говорихме с @kolkozabavno по темите.
Управлението на прозореца е възстановено, а подмяната на дисплея е диагностицирана и уточнена.
Apple Car Play:
Управлението на прозореца е възстановено, а подмяната на дисплея е диагностицирана и уточнена.
Apple Car Play:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
-
- Регистриран: 21 януари 2019
- Автомобил: GS 450h
Преди някой да тръгне да слага горното (grom vline), да прочете много добре как работи, как не работи и всякакви подобни. Има предостатъчно отзиви по другите форуми. Няма много хубава репутация, но за тази генерация IS/GS/RX/etc - друго няма.
- Akima
С kolkozabavno дискутирахме по телефона Car Play функционалността.
За съжаление това май се води най-работещото решение.
Друг е въпросът, че мнението ми не е релевантно, защото ползвам само Android...
Винаги може да се "играе" на рулетка с китайците - опции има, но отзиви от първа ръка няма.
За съжаление това май се води най-работещото решение.
Друг е въпросът, че мнението ми не е релевантно, защото ползвам само Android...
Винаги може да се "играе" на рулетка с китайците - опции има, но отзиви от първа ръка няма.
Върни се в “Lexus IS250 / IS220d / IS200d / IS350 / IS250C / IS-F - Gen 2”