Здравейте колеги,
Имам следния проблем с 220д. Имам усещането, че когато двигателят се загрее (преди перките според мен), колата става тромава и не иска да върви както трябва. Когато е студена, всичко е наред. Колата няма DPF и е с деактивиран EGR.
- Диагностирах и не показа грешки.
Благодаря!
Проблем с 220д когато загрее
Модератор: Lexus
Според мен проблема е в софтуера на колата. Обърни се към тези, които са махали DPF -а и са бърникали в софтуера, какво са правили там един господ знае...
-
- Регистриран: 09 декемрви 2023
- Автомобил: IS 220d
Прав си колега. Просто са оставили всичко и са деактивирали DTC-тата.
Някои знае ли, от къде или какво мога да ресетна екуто с оригинала?
Някои знае ли, от къде или какво мога да ресетна екуто с оригинала?
- Akima
- Регистриран: 15 септември 2015
- Автомобил: Друга марка
Специалист във Вашия бундеслендър трябва да Ви презапише EEPROM-а на ECU с dump от ОЕМ и да прехвърли транспондерите на ключовете.
Другият вариант е да се намери OEM ECU като вашето с 1 ключ поне - на се инсталира и след това при автоключар да ресетнете вашите 2 ключа и да ги обучите отново - за новата конфигурация.
Другият вариант е да се намери OEM ECU като вашето с 1 ключ поне - на се инсталира и след това при автоключар да ресетнете вашите 2 ключа и да ги обучите отново - за новата конфигурация.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Здравейте! Имам подобен проблем-на градско с малки обороти и на малки предавки(понякога и при тръгване на 1 ва скорост), колата забива и губи мощност. Спирам,гася,паля и се оправя. Премахнат е ДПФ физически и софтуерно, ЕГР е затапен физически. Не знам къде е проблема. Възможно ли е причина да е, че ЕГР не е премахнат софтуерно? Ако някой е имал същия проблем, моля дайте насоки!
- Akima
- Регистриран: 15 септември 2015
- Автомобил: Друга марка
Иван И написа:Source of the post Спирам,гася,паля и се оправя. Премахнат е ДПФ физически и софтуерно, ЕГР е затапен физически.
Потърсете извършителите на това деяние - да си оправят флаша и останалите "модификации".
Има една чудесна тема в TBG - вече гони 10 години, но е компресирано познание по въпроса:
https://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p=308340#p308340
На Ваше място бих я прочел цялата - за да си обясните защо се случват беди...
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Благодаря много! Ще прочета сега!
Върни се в “Lexus IS250 / IS220d / IS200d / IS350 / IS250C / IS-F - Gen 2”