Изгоря ми осветлението на прага на Lexus RX450 2010
От къде мога да си го поръчам и колко примерно струва...
Става въпрос за десен преден праг. не светещ.
Осветление за праг на Lexus RX450 2010
Модератор: Lexus
Намерих в eBay ... и го поръчах .. като дойде ще споделя мнение ...
Привет rusigt,
по-интересно е какъв е източника на светлина и дали не може той да бъде подменен, сигурно е някакъв светодиод или лед лента под надписа. Когато разглобите прага, споделете
по-интересно е какъв е източника на светлина и дали не може той да бъде подменен, сигурно е някакъв светодиод или лед лента под надписа. Когато разглобите прага, споделете
Аз съм ги разглобял и лично прибягнах после при купуване на втора употреба. Сигурно има начин за рециклиране, но съветът ми е нови/втора употреба и то по възможност в един и същ цвят с прага, който имате, защото си беше голяма играчка да ги подменя после, но при втората употреба някой път нямаш избор и трябва да импровизираш.
- Akima
- Регистриран: 15 септември 2015
- Автомобил: Друга марка
Отново в лайтмотива на деня.
Рутина трябва просто:
https://club-lexus.ru/forum/viewtopic.p ... 10&start=0
Рутина трябва просто:
https://club-lexus.ru/forum/viewtopic.p ... 10&start=0
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Akima, страхотен както винаги !
Само едно единствено смешно светодиодче..., струва стотинки и може да бъде във всякакви цветове
Така като гледам разглабянето хич не е приятна работа, не вярвах, че в тази кола има нещо лепено и най-интересното е, че издържа на всякакви атмосферни условия.
Само едно единствено смешно светодиодче..., струва стотинки и може да бъде във всякакви цветове
Така като гледам разглабянето хич не е приятна работа, не вярвах, че в тази кола има нещо лепено и най-интересното е, че издържа на всякакви атмосферни условия.
- Akima
Codename написа:Source of the post не вярвах, че в тази кола има нещо лепено и най-интересното е, че издържа на всякакви атмосферни условия.
Една от най-устойчивите "лепящи ленти", които съм виждал - трябва си нагряване, но става с постоянство.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Аз питах няколко майстора дали може да се рецеклира...те ми казаха няма как .да си поръчам от Тойота .и синът ми вчера го поръча за 60 паунда... през eBay
В интерес на истината стойността за труд може дори да надмине тези 60 паунда, предвид това, което се прави за да се стигне до светодиода. За това майсторите не се навиват да го рециклират, необходимо е упоритост, търпение и малко сръчност. Уви самото светодиодче струва наистина стотинки.
- Tin4ou
- Регистриран: 01 декемрви 2009
- Автомобил: RX 450h
Здравейте!
Вчера правих рутинна проверка на бабата и видях, че и аз съм със същия проблем. Единия праг не свети от страната на пасажера. Очевидно светещото лого върви с пластмасите, обаче не намирам никъде да купя такава част. Всички, които се продават са без светещо лого.
След разглобяване виждам, че вътре са два бели диода, които със сигурност се правят, но като замерих платките си мисля, че и други елементи са изгорели и не ми се занимава да търся части. Намерих видео за 400h с информация за диодите, но при мен са по-различни. Предполагам, че и при IS250 са от "стария модел". Слагам една две снимки за ориентиране.
Ето го и видеото за предните модели ако на някой му се налага да я прави тази гимнастика:
Вчера правих рутинна проверка на бабата и видях, че и аз съм със същия проблем. Единия праг не свети от страната на пасажера. Очевидно светещото лого върви с пластмасите, обаче не намирам никъде да купя такава част. Всички, които се продават са без светещо лого.
След разглобяване виждам, че вътре са два бели диода, които със сигурност се правят, но като замерих платките си мисля, че и други елементи са изгорели и не ми се занимава да търся части. Намерих видео за 400h с информация за диодите, но при мен са по-различни. Предполагам, че и при IS250 са от "стария модел". Слагам една две снимки за ориентиране.
Ето го и видеото за предните модели ако на някой му се налага да я прави тази гимнастика:
- Akima
Необходим компонент:
Подробна инструкция:
https://www.drive2.ru/l/553167324664824165/
ОЕМ праговете нови/ако се намерят/ бяха по няколкостотин USD/брой.
Подробна инструкция:
https://www.drive2.ru/l/553167324664824165/
ОЕМ праговете нови/ако се намерят/ бяха по няколкостотин USD/брой.
- Tin4ou
- Регистриран: 01 декемрви 2009
- Автомобил: RX 450h
Бе има ги за по 60 паунда ползвани в ибей, но 95% са без лампички. Аз все се надявах, че някъде ще го има това като отделен елемент, но очевидно ще играе поялника
Благодаря за инфото.
Благодаря за инфото.
- Akima
Коментирах единствено цената на тези с ОЕМ "лампички" в ново състояние.
Най-изгодно е да се поправят.
Най-изгодно е да се поправят.
Върни се в “Lexus RX 350 / RX 400h / RX 450h”