Здравейте,
притежавам 3то поколение RX 450h, на който му предстои смяна на акумулатора. Той все още е със заводския, който е Panasonic 51ah 28800-31291. Нека запознатите да се изкажат относно химията, но мисля, че може да се замени с нормален “regular flooded”, а не AGM. Единствено важното, което намирам че дупката му за изпарения е хубаво да я свържете към маркучето, което го има в отделението.
Относно ибора. Спрял съм се на два варианта. Единията е Varta Blue Dynamic 60ah, а другият е оригинален Toyota акумулатор от Lexus RX 400h с 45ah. Какво бихте препоръчали?
Дилема за акумулатор
Модератор: Lexus
- Akima
- Регистриран: 15 септември 2015
- Автомобил: Друга марка
Дилема за акумулатор
BLShark написа:Source of the post че дупката му за изпарения е хубаво да я свържете към маркучето, което го има в отделението.
Не е хубаво, а е задължително отворът за вентилацията да се използва, за да не се пуска тема как се ползва КАСКО при пожар...
Всяка D23L батерия със сходни параметри ще върши работа - въпросът е колко дълго искате да я използвате.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
- georgepetrov137
- Регистриран: 14 септември 2018
- Автомобил: RX 450h
Дилема за акумулатор
BLShark написа:Varta Blue Dynamic 60ah
Сложих същата, преди повече от година, и върши работа. Няма значение каква ще сложиш, достатъчно е да отговаря на спецификациите за модела.
-
- Регистриран: 02 юли 2015
Дилема за акумулатор
Akima написа:BLShark написа:Source of the post че дупката му за изпарения е хубаво да я свържете към маркучето, което го има в отделението.
Не е хубаво, а е задължително отворът за вентилацията да се използва, за да не се пуска тема как се ползва КАСКО при пожар...
Всяка D23L батерия със сходни параметри ще върши работа - въпросът е колко дълго искате да я използвате.
Опасенията, не са толкова за пожар, колкото за евентуалните изпарения. Проверка на оригинален акумулатор в официалните дилърства струва 1160лв към днешна дата, което е малко безумно.
Основната идея на този тема бе да се даде насока какви акумулатори е подходящо да се замени и какво да гледаме при замяната.
На няколко места се опитваха да пробудат AGM или гелови акумулатори, което при нашите автомобили мисля, че е безмислено и затова бе хубаво да се споменат такива неща. D23L може да Ви говори нещо, но за мен и масовия потребител не.
Нещо което мога да споделя е че AGM и GEL акумулаторите могат да изпускат въпросните изпарение многократно в по-малка степен под нормална употреба.
-
Дилема за акумулатор
georgepetrov137 написа:BLShark написа:Varta Blue Dynamic 60ah
Сложих същата, преди повече от година, и върши работа. Няма значение каква ще сложиш, достатъчно е да отговаря на спецификациите за модела.
Можете ли да споделите дали сте свързали вентилационният отвор и ако да дали стандартният накрайник пасва?
-
- Регистриран: 21 януари 2019
- Автомобил: GS 450h
Дилема за акумулатор
Тази тема я пропуснах.
Геловите акумулатори са покрай фактът, че батерията е в купето (така де, багажникът) - при евентуален инцидент "няма какво да изтече". За вентилацията - отворите може да са различни, аз ползвам aftermarket акумулатор с по-малък вентилационен отвор, на който накрайник за вентилация от... BMW E90... става. Точен номер не знам, май в realOEM го намерих и го поръчах през познат за проба - по спомен беше под 10лв. Оригиналният накрайник си го пазя.
Геловите акумулатори са покрай фактът, че батерията е в купето (така де, багажникът) - при евентуален инцидент "няма какво да изтече". За вентилацията - отворите може да са различни, аз ползвам aftermarket акумулатор с по-малък вентилационен отвор, на който накрайник за вентилация от... BMW E90... става. Точен номер не знам, май в realOEM го намерих и го поръчах през познат за проба - по спомен беше под 10лв. Оригиналният накрайник си го пазя.
-
Дилема за акумулатор
Първо искам да споделя, че химията на оригиналният Panasonic e AGM.
Второ на нашия пазар може да намерите 1:1 алтернатива на ОЕМ-ският Yuasa HJ-S55D23L
Второ на нашия пазар може да намерите 1:1 алтернатива на ОЕМ-ският Yuasa HJ-S55D23L
Върни се в “Lexus RX 350 / RX 400h / RX 450h”