Здравейте, интересувам се от съвет за добър сервиз за Lexus rx450h 2010 хибрид.
Имам надпис check hybrid system и на определен момент при подаване на повече газ колата влиза в авариен режим и изключва мотора .
Колата е газифицирана от 6 месеца месеца и върви нормално на газ ,но отскоро се появи този проблем надпис check hybrid system .
На компютъра с techstream излизат грешки P0AA6 detail code 526 и 613
и P0A7A-122 detail code 122
Досега не може да се открие къде е проблема в грешка в изолацията или утечка на ток.
Има съмнения в проблем от инвертора или охлаждащата му течност . Също за климатика ,но той работи добре в горещото време .
Благодаря предварително ако имате идеи или съвети за добър сервиз и също за резервни части ако се наложи .
Lexus Rx450h 2010 ,надпис Check Hybrid ,влиза в авариен режим
Модератор: Lexus
- Akima
- Регистриран: 15 септември 2015
- Автомобил: Друга марка
Правилната диагностика на този тип DTC изисква точни данни и правилно следване на процедурите.
Възстановете инсталацията в заводски вид и посетете дилър или сервиз за хибриди.
Не става ясно къде търсите сервиз...
Възстановете инсталацията в заводски вид и посетете дилър или сервиз за хибриди.
Не става ясно къде търсите сервиз...
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Здравейте ,
Благодаря за бързия отговор .
Аз посещавах сервиз на Тойота в Търново,но не можаха да ми кажат след преглед къде е проблема с пробив в изолацията и грешка P0AA6 . Казаха че трябва да започнат обстойно преглеждане и разглобяване без да уточнят време , стойност на детайлите и работа която е необходима . Засега изчаквам защото те работят само с оригинални части и не се се знае дали ще сменят наред скоростна кутия ,инвертор а проблема може да е по малък .
Затова писах във форума дали някой се е сблъсквал с този проблем .
След изчистване на грешките след известно време пак се появяват същите показания .
Може ли да ми кажете информация за сервиз за хибриди които могат да направят правилна диагностика и измервания които да открият къде е проблема .
Мога да докарам колата до Варна ,Пловдив ,София
Като я карам в режим еко за да не блокира .
Ще се радвам ако мога да се свържа с вас за съвет ако има такава възможност . Моя телефон е 0894316329.
Благодаря ви предварително за помощта .
Благодаря за бързия отговор .
Аз посещавах сервиз на Тойота в Търново,но не можаха да ми кажат след преглед къде е проблема с пробив в изолацията и грешка P0AA6 . Казаха че трябва да започнат обстойно преглеждане и разглобяване без да уточнят време , стойност на детайлите и работа която е необходима . Засега изчаквам защото те работят само с оригинални части и не се се знае дали ще сменят наред скоростна кутия ,инвертор а проблема може да е по малък .
Затова писах във форума дали някой се е сблъсквал с този проблем .
След изчистване на грешките след известно време пак се появяват същите показания .
Може ли да ми кажете информация за сервиз за хибриди които могат да направят правилна диагностика и измервания които да открият къде е проблема .
Мога да докарам колата до Варна ,Пловдив ,София
Като я карам в режим еко за да не блокира .
Ще се радвам ако мога да се свържа с вас за съвет ако има такава възможност . Моя телефон е 0894316329.
Благодаря ви предварително за помощта .
-
- Регистриран: 07 юни 2015
- Автомобил: RX 450h
Съвета беше, да започнеш от "Колата е газифицирана от 6 месеца", чрез възстановяване на заводски вид. Почти сигурно е, че колата се държи неадекватно заради това.
RX450h 2013
Благодаря много за съвета .
Сега разбрах съвета ,че може газовата уредба да дава влияние . .Ще отида при сервиза в който са ми поставили газовата уредба за да откачат компютъра на газта ,за да не влияе на грешките които дава . Как мога да въстановя заводските данни .има ли начин за ресет или въстановяване на данните чрез програма или е достатъчно да се изчистят грешките или да се откачи акумулатора за две минути .
Сега разбрах съвета ,че може газовата уредба да дава влияние . .Ще отида при сервиза в който са ми поставили газовата уредба за да откачат компютъра на газта ,за да не влияе на грешките които дава . Как мога да въстановя заводските данни .има ли начин за ресет или въстановяване на данните чрез програма или е достатъчно да се изчистят грешките или да се откачи акумулатора за две минути .
Сложи газовата да работи само на бензин и след малко каране ше се възстановят "тримовете". Ако имаш някаква любителска диагностика изтрий грешките, някои имат възможност и да нулираш "тримовете". Според мен не е нужно да се изключва компа на газовата, ако е монтирана правилно. Като покараш и ако е от газовата ще спре да дава грешки.
- Akima
- Регистриран: 15 септември 2015
- Автомобил: Друга марка
toteff написа:Source of the post ако е монтирана правилно
Именно този елемент е съществено да се установи.
До тук фактите са, че:
- Не е предоставено шаси.
- Няма данни за пробег.
- Не е известна марка ГИ.
- Не е известен метода за прекъсване на инжекторния сигнал.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Върни се в “Lexus RX 350 / RX 400h / RX 450h”