Избор на Lexus ct200h употребяван

Lexus CT200H / HS250h

Модератор: Lexus

Потребителски аватар
silkosam
Регистриран: 23 февруари 2023
Автомобил: Друга марка

Мнениеот silkosam » 25 фев 2023, 14:19

Здравейте колеги!

Отскоро се заглеждам по хибридите на Тойота в случая Лексус,имам няколко въпроса относно хибридите:
1.Какво се гледа при покупката на хибрид
а)батерия-как се проверява и къде
б)при лексуса ръжда има ли
в)четох че ЕГР се зацапва,има ли проблем с гарнитурата на главата при този модел-2zr-fxe hybrid
г)има ли разход на масло на дълъг път
д)има ли проблем с трансмисията E-CVT
е)проблем с оста на моторче на парно
ж)други неща за които още не знам

2.Има ли разлика в модела преди и след фейса като двигател и трансмисия,лично аз гледам модела от 2014 г с дифузьора отзад .

3.Как е динамиката на автомобила!От това което чета,еко режима е зле,нормалния е по добре,при спортния вече има уж тяга.

4.Разход градско и извън градско.

Потребителски аватар
silkosam

Мнениеот silkosam » 06 мар 2023, 15:43

Няма ли колеги с въпросния автомобил да споделят от какво са доволни,от какво не,фейслифта 2014 гори ли масло.

Потребителски аватар
Akima
Регистриран: 15 септември 2015

Мнениеот Akima » 06 мар 2023, 16:31

Писахте в 2 форума....

Асорти отговори за четене:
1.Като на всеки автомобил - всички;
а) при дилър или в сервиз за хибриди - истинско измерване и проверка може да се направи само в свалено състояние;
б) желязото корозира ли?;
в) чисти се като се изцапа;
г) с 200 км/ч сигурно;
д) при поддръжка с огириналния флуид НЕ;
е) това някаква шега ли ? - вентилаторът е конвенционален...
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.

Потребителски аватар
silkosam

Мнениеот silkosam » 06 мар 2023, 17:43

Проблем ли е като съм писал в два форума?
Нормално е като във форума на Лексус 10 дни само преглеждат темата без нито един коментар да попитам и в Тойота форума.Да там същия двигател е качен на Приус и Аурис и затова исках повече инфо и впечетление от собствениците на моделите със същия двигател.Чета и по чуждите форуми за самия модел но пък очаквах че в този форум все има някой колега да сподели нещо за автомобила си.Не съм карал Хибрид и затова събирам повече инфо.Относно корозията питам щото карам Ауди и там проблеми няма.

Lwerewolf
Регистриран: 21 януари 2019
Автомобил: GS 450h

Мнениеот Lwerewolf » 06 мар 2023, 18:31

Колата като задвижване е Auris хибрид, почти същото като Prius gen3.

Всичко описано във Toyota форумът важи.

Ако има и не са писали - повторно писане по този начин няма да им изпрати известие. Може и да ги издразни. Това важи за абсолютно всеки форум.

Потребителски аватар
silkosam

Мнениеот silkosam » 06 мар 2023, 18:58

В Тойота форума хората бяха любезни и споделиха някой неща,на мен ми се искаше по скоро преки впечетления от собственик на такъв автомобил,иначе нямам за цел да дразня никой,прави ми впечетление тишината във форума.

Потребителски аватар
Akima
Регистриран: 15 септември 2015

Мнениеот Akima » 06 мар 2023, 19:37

Тишината = спокойствие = липса на сериозни проблеми.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.

mlade77
Регистриран: 21 юли 2019
Автомобил: IS 250

Мнениеот mlade77 » 27 мар 2023, 10:52

г)има ли разход на масло на дълъг път

д)има ли проблем с трансмисията E-CVT

2.Има ли разлика в модела преди и след фейса като двигател и трансмисия,лично аз гледам модела от 2014 г с дифузьора отзад .
https://en.wikipedia.org/wiki/Lexus_CT

3.Как е динамиката на автомобила!От това което чета,еко режима е зле,нормалния е по добре,при спортния вече има уж тяга.
Максимална скорост 170км/ч-180км/ч
Ако търсиш динамика гледай друг модел или марка. Ако търсиш надежност на добри цени гледай Tойота. Този специално е надежност, обслужване и ремонти на добри цени, и много добора икономия.

Потребителски аватар
silkosam

Мнениеот silkosam » 30 мар 2023, 17:03

Благодаря колега!В Ютуб има доста клипове на собственици на lexus ct200H от Русия и доста обстойно са коментирали техните впечетления от модела.Като цяло са доста доволни от ниския разход,това че е почти безпроблемен автомобила,малки разходи по обслужване,само батерията е значим разход,единственото разочарование е донякъде че е можело на това купе да се постави малко по мощен двигател и да има повече динамика автомобила.

abirulzz
Регистриран: 05 октомври 2016
Автомобил: CT 200h

Мнениеот abirulzz » 05 юли 2023, 13:37

Колега ще ти отговоря от личен опит какво съм очаквал и какво съм получил от колата. Купих я за основен семеен автомобил /децата пораснаха/ и колата оправда очакванията ми, за 6-години съм сменил един лентов кабел на волана /90 лв в алибаба/ лагери на амортисьорите и това е всичко. Карам, сменям масла и филтри, от време на време сипвам и бензинец....Колата е пестелива и
издържлива точно това и търсих, еластична и гъвкава при изпреварванията е колкото всеки един автомобил с 136 к.с. Нямам лош коментар и ще я карам докато тя ме остави. Ако имаш други питанки насреща съм.........не съм то отговорил за вентилаторчета и разни други глупости защото са несъстоятелни.

Върни се в “Lexus CT”