Здравейте колеги!
Отскоро се заглеждам по хибридите на Тойота в случая Лексус,имам няколко въпроса относно хибридите:
1.Какво се гледа при покупката на хибрид
а)батерия-как се проверява и къде
б)при лексуса ръжда има ли
в)четох че ЕГР се зацапва,има ли проблем с гарнитурата на главата при този модел-2zr-fxe hybrid
г)има ли разход на масло на дълъг път
д)има ли проблем с трансмисията E-CVT
е)проблем с оста на моторче на парно
ж)други неща за които още не знам
2.Има ли разлика в модела преди и след фейса като двигател и трансмисия,лично аз гледам модела от 2014 г с дифузьора отзад .
3.Как е динамиката на автомобила!От това което чета,еко режима е зле,нормалния е по добре,при спортния вече има уж тяга.
4.Разход градско и извън градско.
Избор на Lexus ct200h употребяван
Модератор: Lexus
Няма ли колеги с въпросния автомобил да споделят от какво са доволни,от какво не,фейслифта 2014 гори ли масло.
- Akima
- Регистриран: 15 септември 2015
- Автомобил: Друга марка
Писахте в 2 форума....
Асорти отговори за четене:
1.Като на всеки автомобил - всички;
а) при дилър или в сервиз за хибриди - истинско измерване и проверка може да се направи само в свалено състояние;
б) желязото корозира ли?;
в) чисти се като се изцапа;
г) с 200 км/ч сигурно;
д) при поддръжка с огириналния флуид НЕ;
е) това някаква шега ли ? - вентилаторът е конвенционален...
Асорти отговори за четене:
1.Като на всеки автомобил - всички;
а) при дилър или в сервиз за хибриди - истинско измерване и проверка може да се направи само в свалено състояние;
б) желязото корозира ли?;
в) чисти се като се изцапа;
г) с 200 км/ч сигурно;
д) при поддръжка с огириналния флуид НЕ;
е) това някаква шега ли ? - вентилаторът е конвенционален...
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Проблем ли е като съм писал в два форума?
Нормално е като във форума на Лексус 10 дни само преглеждат темата без нито един коментар да попитам и в Тойота форума.Да там същия двигател е качен на Приус и Аурис и затова исках повече инфо и впечетление от собствениците на моделите със същия двигател.Чета и по чуждите форуми за самия модел но пък очаквах че в този форум все има някой колега да сподели нещо за автомобила си.Не съм карал Хибрид и затова събирам повече инфо.Относно корозията питам щото карам Ауди и там проблеми няма.
Нормално е като във форума на Лексус 10 дни само преглеждат темата без нито един коментар да попитам и в Тойота форума.Да там същия двигател е качен на Приус и Аурис и затова исках повече инфо и впечетление от собствениците на моделите със същия двигател.Чета и по чуждите форуми за самия модел но пък очаквах че в този форум все има някой колега да сподели нещо за автомобила си.Не съм карал Хибрид и затова събирам повече инфо.Относно корозията питам щото карам Ауди и там проблеми няма.
-
- Регистриран: 21 януари 2019
- Автомобил: GS 450h
Колата като задвижване е Auris хибрид, почти същото като Prius gen3.
Всичко описано във Toyota форумът важи.
Ако има и не са писали - повторно писане по този начин няма да им изпрати известие. Може и да ги издразни. Това важи за абсолютно всеки форум.
Всичко описано във Toyota форумът важи.
Ако има и не са писали - повторно писане по този начин няма да им изпрати известие. Може и да ги издразни. Това важи за абсолютно всеки форум.
В Тойота форума хората бяха любезни и споделиха някой неща,на мен ми се искаше по скоро преки впечетления от собственик на такъв автомобил,иначе нямам за цел да дразня никой,прави ми впечетление тишината във форума.
- Akima
- Регистриран: 15 септември 2015
- Автомобил: Друга марка
Тишината = спокойствие = липса на сериозни проблеми.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
г)има ли разход на масло на дълъг път
2.Има ли разлика в модела преди и след фейса като двигател и трансмисия,лично аз гледам модела от 2014 г с дифузьора отзад .
https://en.wikipedia.org/wiki/Lexus_CT
3.Как е динамиката на автомобила!От това което чета,еко режима е зле,нормалния е по добре,при спортния вече има уж тяга.
Максимална скорост 170км/ч-180км/ч
Ако търсиш динамика гледай друг модел или марка. Ако търсиш надежност на добри цени гледай Tойота. Този специално е надежност, обслужване и ремонти на добри цени, и много добора икономия.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lexus_CT
Максимална скорост 170км/ч-180км/ч
Ако търсиш динамика гледай друг модел или марка. Ако търсиш надежност на добри цени гледай Tойота. Този специално е надежност, обслужване и ремонти на добри цени, и много добора икономия.
Благодаря колега!В Ютуб има доста клипове на собственици на lexus ct200H от Русия и доста обстойно са коментирали техните впечетления от модела.Като цяло са доста доволни от ниския разход,това че е почти безпроблемен автомобила,малки разходи по обслужване,само батерията е значим разход,единственото разочарование е донякъде че е можело на това купе да се постави малко по мощен двигател и да има повече динамика автомобила.
-
- Регистриран: 05 октомври 2016
- Автомобил: CT 200h
Колега ще ти отговоря от личен опит какво съм очаквал и какво съм получил от колата. Купих я за основен семеен автомобил /децата пораснаха/ и колата оправда очакванията ми, за 6-години съм сменил един лентов кабел на волана /90 лв в алибаба/ лагери на амортисьорите и това е всичко. Карам, сменям масла и филтри, от време на време сипвам и бензинец....Колата е пестелива и
издържлива точно това и търсих, еластична и гъвкава при изпреварванията е колкото всеки един автомобил с 136 к.с. Нямам лош коментар и ще я карам докато тя ме остави. Ако имаш други питанки насреща съм.........не съм то отговорил за вентилаторчета и разни други глупости защото са несъстоятелни.
издържлива точно това и търсих, еластична и гъвкава при изпреварванията е колкото всеки един автомобил с 136 к.с. Нямам лош коментар и ще я карам докато тя ме остави. Ако имаш други питанки насреща съм.........не съм то отговорил за вентилаторчета и разни други глупости защото са несъстоятелни.