Здравейте,
Само да се оплача, от държавните служители в КАТ. Регистрирах преди 2 месеца RX450 2012г. 300ps на талона пише с главни букви Бензин/Електричество, но най долу Евро категорията е попълнена като 5B, което означава че колата е дизел и данъка ми става 3 пъти по-голям.
Отново ще има загуба на време заради нечия некадърност (платих си да ми регистрират колата през фирма за да ме вися там)..
Та така.. да внимавате, че навсякъде дебнат идиоти.
Не знам за къде е темата, ако трябва я махнете от тук.
Успех и късмет!
Селските номера на КАТ.
Селските номера на КАТ.
В случая никои не е "идиот" , а Вие не сте информиран. Колата Ви е официално Евро 5 и при всички случаи не е дизел
а е хибрид ( бензин -електричество). Мощност записана в талона трябва да е 249к.с (183 киловата).

Селските номера на КАТ.
Моята всъщност е 299 коня и би трябвало да е Евро 5, но е записано Евро 5В - тази допълнителна буква се слага за дизел...
Селските номера на КАТ.
Преди 15г. когато регистрирах първата си кола в КАТ Монтана, писаха в талона CiviK и спорих много, но бай Ганьо Монтански напук го остави така, с K вместо C - 13г. ми бъркаше в очите , докато не я продадох 

- Bukmop
- Site Admin
- Регистриран: 02 октомври 2007
- Автомобил: IS 200
Селските номера на КАТ.
Проблема не е от вчера. Само в КАТ София IS200 го има като 6 различни коли. Моята е Тойота модел лексус. На талони съм виждал да е написано и Лексъс, както и IS или ИС. Посеенията в кат трябва да са с подарък граматика за 4-клас...
-
- Регистриран: 02 юли 2015
- Автомобил: RX 450h
Селските номера на КАТ.
Талонът не е пред мен, но по спомен също при мен пише 5В и нямам проблем с данъка(за територията на столична община)
- Akima
- Регистриран: 15 септември 2015
- Автомобил: Друга марка
Селските номера на КАТ.
Писането трябва да се извършва след много четене:
https://en.wikipedia.org/wiki/European_ ... _standards
ЕВРО 5а и ЕВРО 5b са приложими и за двата типа двигатели.
https://en.wikipedia.org/wiki/European_ ... _standards
ЕВРО 5а и ЕВРО 5b са приложими и за двата типа двигатели.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Селските номера на КАТ.
Добре...
Значи са ме подвели от всички МПС данъчни калкулатори, бг сайтове в които има информация за 5В евростандарт и жената в изипей ...
Но поне няма да се занимавам да ходя в кат.
Мерси

Значи са ме подвели от всички МПС данъчни калкулатори, бг сайтове в които има информация за 5В евростандарт и жената в изипей ...
Но поне няма да се занимавам да ходя в кат.
Мерси
Селските номера на КАТ.
Да, и другото за което Ви писах не е шега. Всички са 299к.с с "хибридните коне" , но в талона трябва да са записани 249к.с(P2 183KW).
Върни се в “Полезна информация”