Здравейте, търся да купя Lexus IS 300h, като съм харесал няколко обяви, към които имам интерес.
Една от тях е на автомобил на 170000 км, което според мен не е много за такъв модел, но ме притеснява състоянието на батерията.
Дали някой може да сподели опит, как се проверява батерия, къде е най-надежното място да се направи такава проверка. Също така, ако има начин да се смени цялата батерия колко би струвало, в сравнение с ремонт на клетки от батерията.
Чел съм, че гаранционно стигат до 150хил.км.
Става дума за следната обява:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=vg10tr
Ще съм благодарен за всяко мнение.
Lexus IS 300h
Модератор: Lexus
-
- Регистриран: 19 февруари 2024
- Автомобил: IS 300h
- Akima
- Регистриран: 15 септември 2015
- Автомобил: Друга марка
Lexus IS 300h
Предоставете номер на рама.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
-
Lexus IS 300h
Номер на рама, който ми предоставиха е: JTHBH5D2605012908
По думи на собственика, батерията е на 80% живот. Внос от Италия (купена на 140 хил. км).
Благодаря!
По думи на собственика, батерията е на 80% живот. Внос от Италия (купена на 140 хил. км).
Благодаря!
Lexus IS 300h
Здравейте,
Не ,че си хваля стоката а съвсем обективно според мен този който имам и съм внесъл е по разумна покупка:
https://m.mobile.bg/details/11702380284465277
Нивото на оборудване е пълно, със Led светлини (двете лупи на фаровете), имате и обдухване както и мъртва точка. Швейцарските автомобили са с пълна история със строго спазвани сервизни интервали. В темата ми за вноса може да видите състоянието на Is още в Швейцария (без забележки) в салона от които е купен. Друг плюс на новия внос е,че нямате никакъв разход по придобиване...
Не,че исталиянския автомобил е лош... просто тук получавате повече за парите си
.
Не ,че си хваля стоката а съвсем обективно според мен този който имам и съм внесъл е по разумна покупка:
https://m.mobile.bg/details/11702380284465277
Нивото на оборудване е пълно, със Led светлини (двете лупи на фаровете), имате и обдухване както и мъртва точка. Швейцарските автомобили са с пълна история със строго спазвани сервизни интервали. В темата ми за вноса може да видите състоянието на Is още в Швейцария (без забележки) в салона от които е купен. Друг плюс на новия внос е,че нямате никакъв разход по придобиване...
Не,че исталиянския автомобил е лош... просто тук получавате повече за парите си

-
Lexus IS 300h
Благодаря за рекламата, загледах и вашата реклама, но откровено казано, цвета не ми харесва, иначе автомобила е топ. Facelift-а, който предлагате е супер.
Ще се радвам да разбера повече за разходите по обслужването на IS от 2014-2015, както и дали някой е имал проблеми с батерията до сега (колко би струвала поправката на батерия и колко би струвала смяна с нова батерия).
Ще се радвам да разбера повече за разходите по обслужването на IS от 2014-2015, както и дали някой е имал проблеми с батерията до сега (колко би струвала поправката на батерия и колко би струвала смяна с нова батерия).
Lexus IS 300h
След есента ще влезе удължаване на периода на фабричната гаранция, ако автомобил е със реален пробег и отговаря на изискванията за година на производство (което при това положение е така) ще можете да направите гаранция на батерията.
Иначе за ремонта може да Ви ориентира г-н Пеев(Русе и София), както вече и доста други фирми или лица които се занимават със хибридната батерия на Тойота/Лексус.
Иначе за ремонта може да Ви ориентира г-н Пеев(Русе и София), както вече и доста други фирми или лица които се занимават със хибридната батерия на Тойота/Лексус.
-
Lexus IS 300h
Akima написа:Предоставете номер на рама.
JTHBH5D2605012908
pepur написа:След есента ще влезе удължаване на периода на фабричната гаранция, ако автомобил е със реален пробег и отговаря на изискванията за година на производство (което при това положение е така) ще можете да направите гаранция на батерията.
Благодаря, ще се радвам на контакт. Не зная дали удължаването на фабричната гаранция не се отнася само за автомобили произведени в последните 5 години (което в случая не е така).
Lexus IS 300h
Тойота/Лексус дават в момента 10години гаранция на хибридната батерия за своите модели след проверка и HHC, до нова година ще бъдат 15год .
За всичко друго смятам ,че ако се поинтересувате ще намерите достатъчно информация и контакти.
За всичко друго смятам ,че ако се поинтересувате ще намерите достатъчно информация и контакти.
- Akima
- Регистриран: 15 септември 2015
- Автомобил: Друга марка
Lexus IS 300h
tsvyatkoyovchev написа:Source of the post JTHBH5D2605012908
Още от сутринта имате лично съобщение - вижте пощенската си кутия горе вдясно.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
-
- Регистриран: 02 юли 2015
- Автомобил: RX 450h
Lexus IS 300h
pepur написа:Тойота/Лексус дават в момента 10години гаранция на хибридната батерия за своите модели след проверка и HHC, до нова година ще бъдат 15год .
Искате да кажете, че се очаква да си увеличат прага от 10години на 15г.?
-
Lexus IS 300h
pepur написа:Тойота/Лексус дават в момента 10години гаранция на хибридната батерия за своите модели след проверка и HHC, до нова година ще бъдат 15год .
Гаранцията от 10 години се дава от Тойота/Лексус, но до колкото съм запознат това е само, ако е първи собственика. За България, тази гаранция на батерията се нарича Тойота Релакс, което е допълнителна опция, за която се заплаща 100лв. на година, като тя е възможна само за автомобили закупени или произведени в последните 5 години, като може и да не е пръв собственика (може и да греша, но имам такъв спомен от един разгвор с Тойота Варна).
-
- Регистриран: 02 юли 2015
Lexus IS 300h
Няма значение кой собственик сте. Аз съм втори собственик и всяка година я застраховам, като последното застраховане струваше 300лв, като в него освен застраховката на батерията влизаше и застраховка на колата(двигател, скорости и други). Добрата новина е която pepur сподели е повече от приятна изненада, защото до сега ограничението беше 10г. или 200х км и от есента ще бъде увеличено на 15г. и 250х км, което дава едно спокойствие, както да текущите собственици така и на бъдещите.
Аз през годините съм виждал снимки нa лексъс автомобили на по 300х мили с оригиналните батерии, като това с удължената гаранция ще направи още по атрактивни моделите на лексъс у нас.
Аз през годините съм виждал снимки нa лексъс автомобили на по 300х мили с оригиналните батерии, като това с удължената гаранция ще направи още по атрактивни моделите на лексъс у нас.
-
- Регистриран: 26 май 2017
- Автомобил: RX 350 4WD
Lexus IS 300h
Може ли малко пояснение, Пепи?
Купуваш си Lexus (RX) с първа регистация 2015, отиваш в Toyota и можеш да си купуваш гаранция на батерията ежегодишно до и включително 2030г, а не само до 2025г - така ли?
(2008 レクサス RX 400h), 2008 レクサス RX 350, 2013 レクサス Rx450h F-Sport
-
- Регистриран: 07 юни 2015
Lexus IS 300h
Точно така, но ако преди това навъртиш километрите - отпада. Което е и нормално де.
RX450h 2013