Продавам си бижуто ... Lexus IS220d
Закупена и първоначално регистрирана на 01/2007 в Нидерландия. Аз съм втори собственик.
Пълна сервизна история:
- До 14.12.2009 г. (130000 км) в оригиналната сервизната книжка от Lexus Breda Netherlands
- След това от 01.10.2010 (156000 км), когато я купих - в електронна сервизна книжка, където е разписан всеки разход по автомобила от 2010 до сега.
- В момента е на 259602 км
Цветът е тъмно сив - Color code 1G0
Автомобилът е съхраняван само в гараж, като е каран зимата само няколко сезона (зимата ползвам другия автомобил).
Двигателят е 2.2 турбо дизел - 177 к.с. и 400 NM въртящ момент. 2022 година беше направен ремонт на прословутия детски проблем на 2AD двигателите на Тойота с прогарянето на гарнитурата и надуването в охладителната система от там. Ремонтът е правен при Александър, добре познат в Тойота форума и с над 15 години опит с точно тези двигатели. При ремонта са използвани само оригинални части, за всяка от които имам документ. Сменени са:
- Нова водна помпа (макар старата да не беше за смяна)
- Нови усилени основни лагери (пак не бяха за смяна, но ги сменихме с такива от нов по-здрав материал, оригинални)
- Нов съединител, лагер на съединителя и двумасов маховик (оригинални - LuK)
- Нов алтернатор + четки на алтернатора
Автомобилът се е мил ръчно или безконтактно, като през повечето години е бил защитен с нано керамично покритие OptiCoat 2.0.
Автомобилът не е катастрофирал. Имал е козметични дефекти от паркинг щети, които са се отстранявали в официален сервиз на Тойота като никога не е правено компромис с това.
Всички системи по колата работят безупречно.
Автомобилът е минал 2 сервизни акции:
- Смяна на пиропатроните на Takata
- Смяна на болтовете на рамената на чистачките
Няма да изброявам екстрите, освен по-забележителните, тъй като предполагам, че човек насочил се към тази кола и на тази цена знае какво купува:
- 7" тъчскрин мултимедия с навигационен диск за Източна Европа (имам и другите дискове) и камера за задно виждане
- 6 дисков CD/DVD Changer
- Mark Levinson съраунд система с 10 канален усилвател с DSP и 14 говорителя.
- 8 въздушни възглавници
Ще изброя подобренията, които колата има над нивото си на оборудване:
- EBC brakes green series - двойно вентилирани дискове отпред и отзад
- F-Sport алуминиеви педали
- Luxury прагове с лого и подсветка
- DRL фарове от фейслифтовия модел с карбонова бленда
- Напречни греди Thule
Козметично колата е в отлично състояние. Технически напълно обслужена със сменени:
- Масло (Motul) и маслен филтър (оригинален Denso)
- Въздушен филтър (оригинален Denso)
- Охладителна течност (Kuttenkeuler G12+)
- Преминала 3D реглаж на преден и заден мост
Интериорът е в повече от добро състояние за годините и километрите, тъй като е поддържан редовно, като единственият проблем, който бих споменал са 2-3 цепки на таблото, което за жалост е проблем при тези модели, тъй като са направени от рециклирани материали.
В цената са включени:
- Напречните греди за багажника
- 18" лети джанти от F-Sport модела с чисто нови гуми Debica Presto UHP2 225/40/18 предни и 255/35/18 задни (Made in Germany)
- 17" оригинални лети джанти боядисани в графитен цвят със зимни гуми Cooper Tyres (Made in USA) 225/45/17 и 255/45/17 с над 50% грайфер
- Резервно оригинално турбо (за всеки случай, просто го бях намерил на добра цена едно време)
- Гражданска отговорност до 04/2024
- Безплатна пътна помощ от СБА до 04/2024
- Винетка до 04/2024
Като цяло не ми се иска да се разделям с колата, тъй като е много надеждна, гледана е с много грижа, никога не е пестено от нищо когато става въпрос за поддръжка и от 2010 година насам, откакто я имам не ме е оставяла никога на път. Дори с проблема с гарнитурата можеше да се кара още, но все пак реших да го оправя за да е още по-надеждна. Семейството ни се увеличи и затова ще си търсим по-голям автомобил за семейни пътувания (надявам се NX или RX ).
Сверих си часовника с обявите в mobile като имайки предвид състоянието и това, което представлява колата съм решил да обявя цена от 14900 лв. като знам какво предлагам и всеки, който ме познава може да потвърди как се е гледал този автомобил като писано яйце. Мисля, че ще надживее собственика си, особено след сериозните вложения, които направих в него.
Снимки ще кача малко по-късно.
Ако някой го е заинтригувала обявата, може да получи повече информация на 088ХХХХХ.