[Продаден] Продавам Lexus IS220d

Модератор: Lexus

Потребителски аватар
Д. Ив.
Регистриран: 19 ноември 2010
Автомобил: IS 220d
Контакти:

Мнениеот Д. Ив. » 20 юни 2023, 01:07

Не съм мислел, че ще дойде този момент, но ето на ...

Продавам си бижуто ... Lexus IS220d

Закупена и първоначално регистрирана на 01/2007 в Нидерландия. Аз съм втори собственик.

Пълна сервизна история:
  • До 14.12.2009 г. (130000 км) в оригиналната сервизната книжка от Lexus Breda Netherlands
  • След това от 01.10.2010 (156000 км), когато я купих - в електронна сервизна книжка, където е разписан всеки разход по автомобила от 2010 до сега.
  • В момента е на 259602 км

Цветът е тъмно сив - Color code 1G0

Автомобилът е съхраняван само в гараж, като е каран зимата само няколко сезона (зимата ползвам другия автомобил).

Двигателят е 2.2 турбо дизел - 177 к.с. и 400 NM въртящ момент. 2022 година беше направен ремонт на прословутия детски проблем на 2AD двигателите на Тойота с прогарянето на гарнитурата и надуването в охладителната система от там. Ремонтът е правен при Александър, добре познат в Тойота форума и с над 15 години опит с точно тези двигатели. При ремонта са използвани само оригинални части, за всяка от които имам документ. Сменени са:
  • Нова водна помпа (макар старата да не беше за смяна)
  • Нови усилени основни лагери (пак не бяха за смяна, но ги сменихме с такива от нов по-здрав материал, оригинални)
  • Нов съединител, лагер на съединителя и двумасов маховик (оригинални - LuK)
  • Нов алтернатор + четки на алтернатора
Не са премахвани DPF, 5-ти инжектор и EGR, като колата си е с двата катализатора. Който желае, може да ги премахне за около 200-300 лв. като казват, че разхода падал и колата ставала по-динамична. За мен среден разход от 7/100 е добър и динамиката ме устройва, затова не съм ги пипал. Маслото, което съм сипвал е 5W30 на Motul или Kuttenkeuler (всяка смяна на маслото е описана в електронната сервизна книга) преди или точно на препоръчания интервал и консумативите винаги са били оригинални.

Автомобилът се е мил ръчно или безконтактно, като през повечето години е бил защитен с нано керамично покритие OptiCoat 2.0.

Автомобилът не е катастрофирал. Имал е козметични дефекти от паркинг щети, които са се отстранявали в официален сервиз на Тойота като никога не е правено компромис с това.

Всички системи по колата работят безупречно.

Автомобилът е минал 2 сервизни акции:
  • Смяна на пиропатроните на Takata
  • Смяна на болтовете на рамената на чистачките

Няма да изброявам екстрите, освен по-забележителните, тъй като предполагам, че човек насочил се към тази кола и на тази цена знае какво купува:
  • 7" тъчскрин мултимедия с навигационен диск за Източна Европа (имам и другите дискове) и камера за задно виждане
  • 6 дисков CD/DVD Changer
  • Mark Levinson съраунд система с 10 канален усилвател с DSP и 14 говорителя.
  • 8 въздушни възглавници

Ще изброя подобренията, които колата има над нивото си на оборудване:
  • EBC brakes green series - двойно вентилирани дискове отпред и отзад
  • F-Sport алуминиеви педали
  • Luxury прагове с лого и подсветка
  • DRL фарове от фейслифтовия модел с карбонова бленда
  • Напречни греди Thule

Козметично колата е в отлично състояние. Технически напълно обслужена със сменени:
  • Масло (Motul) и маслен филтър (оригинален Denso)
  • Въздушен филтър (оригинален Denso)
  • Охладителна течност (Kuttenkeuler G12+)
  • Преминала 3D реглаж на преден и заден мост

Интериорът е в повече от добро състояние за годините и километрите, тъй като е поддържан редовно, като единственият проблем, който бих споменал са 2-3 цепки на таблото, което за жалост е проблем при тези модели, тъй като са направени от рециклирани материали.

В цената са включени:
  • Напречните греди за багажника
  • 18" лети джанти от F-Sport модела с чисто нови гуми Debica Presto UHP2 225/40/18 предни и 255/35/18 задни (Made in Germany)
  • 17" оригинални лети джанти боядисани в графитен цвят със зимни гуми Cooper Tyres (Made in USA) 225/45/17 и 255/45/17 с над 50% грайфер
  • Резервно оригинално турбо (за всеки случай, просто го бях намерил на добра цена едно време)
  • Гражданска отговорност до 04/2024
  • Безплатна пътна помощ от СБА до 04/2024
  • Винетка до 04/2024

Като цяло не ми се иска да се разделям с колата, тъй като е много надеждна, гледана е с много грижа, никога не е пестено от нищо когато става въпрос за поддръжка и от 2010 година насам, откакто я имам не ме е оставяла никога на път. Дори с проблема с гарнитурата можеше да се кара още, но все пак реших да го оправя за да е още по-надеждна. Семейството ни се увеличи и затова ще си търсим по-голям автомобил за семейни пътувания (надявам се NX или RX :) ).

Сверих си часовника с обявите в mobile като имайки предвид състоянието и това, което представлява колата съм решил да обявя цена от 14900 лв. като знам какво предлагам и всеки, който ме познава може да потвърди как се е гледал този автомобил като писано яйце. Мисля, че ще надживее собственика си, особено след сериозните вложения, които направих в него.

Снимки ще кача малко по-късно.

Ако някой го е заинтригувала обявата, може да получи повече информация на 088ХХХХХ.
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.

BLShark
Регистриран: 02 юли 2015
Автомобил: RX 450h

Продавам Lexus IS220d

Мнениеот BLShark » 20 юни 2023, 09:38

Здравейте бъдещи купувачи. Бегло познавам колегата, но знам наистина, че семейството му се е увеличило и това съвпада с написаното от продавача причина за продажба.

Успех с продажбата, колега!
Lexus RX450h Изображение

dmdimitrov
Регистриран: 07 юни 2015
Автомобил: RX 450h

Продавам Lexus IS220d

Мнениеот dmdimitrov » 20 юни 2023, 12:39

Каква ще е следващата, ако не е тайна? :D
RX450h 2013

Потребителски аватар
Д. Ив.
Контакти:

Продавам Lexus IS220d

Мнениеот Д. Ив. » 21 юни 2023, 00:44

Ето и албум със снимки: https://photos.app.goo.gl/HjfmfV8at4qY91uC7

Следващата ми се иска да е SUV и това, което много ми допада е последното поколение NX, но ни е маааалко извън бюджета. Ще видим какво ще излезе на пазара, не бързаме. Като за начало трябва да освободим единия гараж, защото ако вземем нова кола, то няма да има къде да я паркираме, затова трябва да се разделя с Лексуса :(
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.

bobo67
Регистриран: 08 ноември 2023
Автомобил: Друга марка

Продавам Lexus IS220d

Мнениеот bobo67 » 09 ное 2023, 22:10

Здравейте! Продаден ли е вече?

Потребителски аватар
Akima
Регистриран: 15 септември 2015
Автомобил: Друга марка

Продавам Lexus IS220d

Мнениеот Akima » 10 ное 2023, 10:16

Съветвам Ви да пишете ЛС - Денис е влизал във форума последно миналия месец.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.

Потребителски аватар
Д. Ив.
Контакти:

Продавам Lexus IS220d

Мнениеот Д. Ив. » 30 яну 2024, 16:14

Да, като цяло поради едно малко едногодишно гномче, тичащо из къщата, рядко ми се отдава възможност да влизам във форума. Автомобилът все още не е продаден, а цената вече е 14900 лв.

svetlio
Регистриран: 25 май 2009

Продавам Lexus IS220d

Мнениеот svetlio » 03 фев 2024, 19:56

Здравейте,интерес към джантите 18,може и с гуми,въпреки задните/235/,ако се продават отделно.
Благодаря предварилно.

Потребителски аватар
Д. Ив.
Контакти:

Продавам Lexus IS220d

Мнениеот Д. Ив. » 12 юни 2024, 11:21

Здравейте! Засега не се продават отделно. Ако има купувач за автомобила и той иска да вземе колата по-евтино, тогава мога да ги разкомплектовам и да ги пусна тук за продажба.

П.П. Задните са широки 255, не 235 ... 35 е височината

Потребителски аватар
Д. Ив.
Контакти:

Мнениеот Д. Ив. » 30 сеп 2024, 10:05

Продаден!

Върни се в “Продавам LEXUS”