Здравейте,
Поздрави от новак във форума!
Скоро тествах един Лексус NX300h. Беше на мой познат и покараг 20тина км. Хареса ми като визия и возия, беше на ок. 250к км, но пък с много екстри (подгрев/обдухване/панорамен таван). Приятна кола, доколкото разбирам със съвсем приличнен разход за подръжка. Сега подържам голям френски дизел (508gt) и съм доволен, но стана вече на много километри.
Обмислям смяна на автомобила си със СУВ. Карам 10-15к км на година, предимно извънградско.
Интересувам от мненията ви за следните обяви:
https://toyota.mobile.bg/obiava-2173201 ... -executive
https://toyota.mobile.bg/obiava-2173193 ... 4wd-luxury
Според вас дали си заслужават, за тези цени/параметри на колите? Какви са ви впечатленията от ТМ ауто като цяло? Бихте ли препоръчали този модел при шофиране предимно извън града? Ако се сещате друго, което би трябвало кандидат-собственик да знае, ще съм благодарен да споделите.
Благодаря предварително!
Въпроси при избор на NX300h
Модератор: Lexus
- icetto
- Регистриран: 03 януари 2025
- Автомобил: Друг модел
Здравей,
Сивата е от България. С по-малко "екстри" от черната. С теглич е, което не е плюс в повечето случаи. Няма панорамен покрив, но пък е с по-запазен салон и на по-малко км. Имала е лек удар отпред, но е много качествено оправен и въобще не личи. Продава се от много време там. Цената гледам много е паднала за кратко време.
Черната е от Италия. С повече екстри, с панорама, но пък с повече следи от употреба по салона.
От ТМ ауто са ми нормални впечатленията. Коректни са, но и там като навсякъде трябва сериозно да се гледа, защото няма да ти кажат всичко.
За предимно извънградско според мен не е ОК тази кола, освен ако извънградското не е някакво на малко разстояние и да се кара с по-бавна скорост. Не че не става за шофиране, но ефектът от хибрида се губи.
Сивата е от България. С по-малко "екстри" от черната. С теглич е, което не е плюс в повечето случаи. Няма панорамен покрив, но пък е с по-запазен салон и на по-малко км. Имала е лек удар отпред, но е много качествено оправен и въобще не личи. Продава се от много време там. Цената гледам много е паднала за кратко време.
Черната е от Италия. С повече екстри, с панорама, но пък с повече следи от употреба по салона.
От ТМ ауто са ми нормални впечатленията. Коректни са, но и там като навсякъде трябва сериозно да се гледа, защото няма да ти кажат всичко.

За предимно извънградско според мен не е ОК тази кола, освен ако извънградското не е някакво на малко разстояние и да се кара с по-бавна скорост. Не че не става за шофиране, но ефектът от хибрида се губи.
Здрасти,
Благодаря за отговора. И мен само това ме притеснява - ще се кара на дълги разстояния предимно и малко в града. Което явно означава, че хибридът отпада като опция. Просто няма да има голям смисъл от него.
Междувременно продадоха единия лексус, който бях харесал (с панорамния таван)
Благодаря за отговора. И мен само това ме притеснява - ще се кара на дълги разстояния предимно и малко в града. Което явно означава, че хибридът отпада като опция. Просто няма да има голям смисъл от него.
Междувременно продадоха единия лексус, който бях харесал (с панорамния таван)

Дискусията е много голяма, не ми се влиза в спорове. Единствено искам да Ви кажа,че сте в огромна заблуда. При хибриден автомобил винаги има "бенефит" и "икономия" на гориво. Говоря Ви от емпиричен опит и сравнение на цялата гама на Lexus. Най-лесно за вас да разберете е шофиране в пакет на Рх450Х и Рх350 за пробег над 1600км. 450ката даде 9.2, а 350ката 12.3литра на 100км. Скороста бе с нормално магистрално темпо в Европа до около 150км/ч.
И двата вида автомобила си имат своите "застъпници" и Фенове
. Аз смятам,че Рх450Х дори е по-икономичен от НХ300Х, но и това е дълга тема
.
И двата вида автомобила си имат своите "застъпници" и Фенове

-
На линия
- Регистриран: 07 юни 2015
- Автомобил: RX 450h
redrik написа:Source of the post И мен само това ме притеснява - ще се кара на дълги разстояния предимно и малко в града.
Ако тези дълги разстояния са само по магистрала - да, ефекта от хибридната система намалява доста, т.е. по-малко се използва. Ако обаче карането е извънградско със скорости между 80 и 110км/ч, то тук хибрида е най-икономичен, харчи по-малко и от градско.
RX450h 2013
- icetto
pepur написа:Дискусията е много голяма, не ми се влиза в спорове. Единствено искам да Ви кажа,че сте в огромна заблуда. При хибриден автомобил винаги има "бенефит" и "икономия" на гориво. Говоря Ви от емпиричен опит и сравнение на цялата гама на Lexus. Най-лесно за вас да разберете е шофиране в пакет на Рх450Х и Рх350 за пробег над 1600км. 450ката даде 9.2, а 350ката 12.3литра на 100км. Скороста бе с нормално магистрално темпо в Европа до около 150км/ч.
И двата вида автомобила си имат своите "застъпници" и Фенове. Аз смятам,че Рх450Х дори е по-икономичен от НХ300Х, но и това е дълга тема
.
Няма как да споря с някой, който от много години се занимава с тези автомобили, а пък аз съм на 2 месеца с марката. Абсолютно съм съгласен че ефект има от батерията. Просто исках да кажа, че точно този автомобил не е най-правилният избор за основно извънградско, особено ако е магистрално или пък да речем нещо от рода на Асеновград - Смолян.
-
На линия
icetto написа:Source of the postили пък да речем нещо от рода на Асеновград - Смолян.
Напротив, точно в такива условия хибрида е най-ефективен, в диапазона 60 - 90км/ч на пътища, които не позволяват много повече.
RX450h 2013
- icetto
А изпреварванията с това плавно ускорение, шума от оборотите при изкачването? Лично на мен не ми допада и се губи смисъла от иначе обезшуменото купе с вариатора при други условия. Говоря единствено за NX300h. По-високият клас предполагам е значително по-добре.
-
На линия
За изпреварванията съм съгласен, както и за шума предполагам, аз имам RX, но се говореше за разход?
Ако в едната посока изкачваш, в обратна посока си на 0 разход, средния пак ще ти е вероятно колкото на малолитражка 1.3
На мен на RX-a в момента средния ми разход за последните над 20 000км е 8.1/100км, като съотношението е приблизително 40% градско, 40% извънградско и 20% магистрала. NX-a ако не по-добър , в най-лошия случай ще даде същия разход (заради по-слабия мотор) при същите условия и шофиран от същите хора.
Ако в едната посока изкачваш, в обратна посока си на 0 разход, средния пак ще ти е вероятно колкото на малолитражка 1.3
На мен на RX-a в момента средния ми разход за последните над 20 000км е 8.1/100км, като съотношението е приблизително 40% градско, 40% извънградско и 20% магистрала. NX-a ако не по-добър , в най-лошия случай ще даде същия разход (заради по-слабия мотор) при същите условия и шофиран от същите хора.
RX450h 2013
- n_milanov_78
- Регистриран: 15 септември 2014
Здравейте , имал съм няколко 400/450тки последната беше 21г 9.1/100 е разхода, не че е невъзможно да е 8 но трябва да е на еко режим и да се движиш като баба- говоря за градско за г. Варна. NX300h пада и под 7 /100 но при фейслифта градско.
is 200,,,400h,,,450h,,NX 300h,,РХ 450h
- icetto
Каква е разликата в двигател, скорости и батерия между фейслифта и преди това на nx300h?